Yağışlar Çiftçiyi Güldürüyor

Yağışlar Çiftçiyi Güldürüyor

Ereğli Ziraat Odası Başkanı Cafer Tatlıdil bölgemizde etkili olan yağışların sevindirici olduğunu açıkladı.

Ereğli Ziraat Odası Başkanı Cafer Tatlıdil bölgemizde etkili olan yağışların sevindirici olduğunu açıkladı. Tatlıdil, “Özellikle hububat ekiminin bölgemizde tamamlanmasının akabinde dün yağmur çiftçinin yüzünü güldürdü. Özlemle beklenen kar yağışı da bugünlerde düşerse çiftçi için 2013 yılı bereketli bir yıl olarak geçer” dedi.

Tatlıdil gazetemize yaptığı açıklamada; “Çiftçinin umudu yağışlar. Özellikle kıraç alanda ekim yapan çiftçinin gözü bereketli yağışların düşmesini bekler. Bu yıl ekim dönemini gerçekleştiren çiftçiler yağışların düşmesi için dua ederler. Son günlerde bölgemizde etkili olan yağışlar çiftçilerimizin yüzlerini güldürdü. Allah’ın izniyle önümüzdeki günlerde bir de kar yağışı bölgemizde etkili olursa 2013 yılında bereketli bir dönemi yaşarız” dedi.

Yağışların rekolteyi artıracağını ifade eden Cafer Tatlıdil, “Yağışların önümüzdeki günlerde de etkili olmasını bekliyoruz. Rekolteye önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. Yağışla birlikte erken çimlenen tohumlar kışa güçlenerek girecek ve yaşanacak don olaylarından asgari düzeyde etkilenecektir. Sonbaharda yağan yağış ilkbahar dönemi için umuttur. Yağışların daha da artmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.