Yeni Cezaevi Yeri Tespitini Yaptılar

Yeni Cezaevi Yeri Tespitini Yaptılar

Adalet Bakanlığı Cezaevi İşleri Genel Müdürlüğü ile Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü heyeti tarafından Ereğli'de incelemelerde bulunuldu.

Ereğli'ye yapılması planlanan 700 kişi kapasiteli Kapalı Ceza Evi ile kısa bir süre sonra mahkûm alımlarına başlayacak olan 240 kişi kapasiteli Ereğli Tarım ve Besi Açık Cezaevi'ne Adalet Bakanlığı Cezaevi İşleri Genel Müdürlüğü ile Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından incelemelerde bulunuldu.

İnceleme esnasında heyete eşlik eden Ak Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu burada yaptığı açıklamada, hükümlü ve tutuklulara cezalarını iyi bir ortamda infaz edebilmeleri için zemin hazırlamanın sosyal devlet sorumluluklarından biri olduğunu dile getirdi.

164 bin metrekare alan üzerine kurulması planlanılan 700 kişi kapasiteli Kapalı Cezaevi hakkında bilgi veren Adalet Bakanlığı Cezaevi İşleri Genel Müdürü Mustafa Onuk ise, şuanda plan çalışmaları devam eden kapalı cezaevinin tamamlanması ile birlikte Ereğli'nin bölgede en modern ve teknolojik cezaevine sahip olacağını ifade etti. 2013 yılının birinci ayı itibari ile cezaevi plan çalışmalarının biteceğini söyleyen Onuk, inşaat çalışmalarının ise 2013 yılı Haziran ayı itibari ile başlayacağına dikkat çekti.

Öte yandan kısa bir süre sonra mahkûm alımlarına başlayacak olan Ereğli Tarım ve Besi Açık Cezaevi'nde incelemelerde bulunan Onuk, 300 dönümlük arazi üzerinde olan açık cezaevinin bölgede kampüs niteliğinde bir cezaevi olduğunu kaydetti.

Adalet Bakanlığı Heyeti tarafından gerçekleştirilen incelemelere Ak Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Adalet Bakanlığı Cezaevi İşleri Genel Müdürü Mustafa Onuk, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tekıf İşleri Genel Müdürü Metin Kıratlı ile Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı'da katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.