Yeni Hastane İnşaatına İcra!

Yeni Hastane İnşaatına İcra!

Yapımı halen devam eden 200 yataklı yeni Ereğli Devlet Hastanesi taşeronuna, Ereğli esnafına gerekli ödemelerini yapmamasından dolayı icra gittiği ve inşaat çalışmalarının durdurulduğu kaydedildi.

Yaklaşık 8 ay gibi kısa bir süre önce yapımına başlanılan ve tamamlanması ile birlikte Ereğli’ye sağlık alanında büyük bir ivme kazandırması beklenilen 200 yataklı Devlet Hastanesinin yüklenici firmasına, Ereğli’de çalıştığı bildirilen esnaflara gerekli ödemeleri yapmamasından dolayı icra gittiği belirtildi.  Ödemelerini alamayan Ereğlili esnaflar adına konuşan Taşkınlar Kereste sahibi Orhan Taşkın, 2012 yılının beşinci ayından buyana ilgili yüklenici firma adına çalıştıklarını fakat 6 aydır ilgili firma tarafından kendilerine herhangi bir ödeme yapılmadığını söyledi.

Çekleri Karşılıksız Çıkıyor

Yeni Ereğli Devlet Hastanesinin yapım işini üstlenen yüklenici firma tarafından yaptıkları iş karşılığında verilen çeklerin karşılığının olmadığını dile getiren Orhan Taşkın, bu işe yetkililerin biran önce “Dur” demesi gerektiğini ifade etti. Taşkın, “ Hastanenin yapımını gerçekleştiren firmayla yaklaşık 8 aydır birlikte çalışıyoruz. Fakat yaptığımız iş karşılığında ne kendi işyerim nede diğer arkadaşlarımız beş kuruş bile alamadık. Bugün yarın diye diye bizi atlattılar. En son kurdukları senaryo ise verdikleri çekin karşılıksız çıkması. Birileri bu insanlara dur demeli” dedi.

Taşkın, TOKİ gibi sağlam bir kuruluşunun bunlar gibi sağlam olmayan firmalara nasıl itibar ettiklerine şaşırdıklarını söyleyerek, paralarının biran önce ödenmesini istedi.

Piyasaya 1 Milyon 500 Bin Lira Borçları Var

Yüklenici firmadan aralarında Zorlu Beton gibi büyük firmaların da büyük miktarda alacağı olduğunu ifade eden Orhan Taşkın, firmanın toplamda Ereğli piyasasına 1 milyon 500 bin Lira civarında borcu olduğunu iddia ederek, kendilerine verilen çekin de karşılıksız çıkmasından dolayı alacaklarını yasal yollardan alma girişiminde bulunduklarını kaydetti.

Haklarını almak için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyleyen Taşkın, bu firmaların TOKİ gibi önemli kuruluşların hizmetine gölge düşürmekten başka hiçbir işe yaramayacağının altını çizerek sözlerine son verdi. Umut Yaygır -Yeni Ereğli

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.