Yılbaşı Bileti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yılbaşı Bileti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yılbaşına sayılı günler kala tüm Türkiye’de olduğu gibi Ereğli’de de vatandaşları Milli Piyango çekilişi heyecanı sardı. Peki, Milli Piyango bileti alırken nelere dikkat edilmeli?

Sahte Milli Piyango bileti nasıl anlaşılır?

45 milyon liralık ikramiyesiyle binlerce kişinin rüyalarını süsleyen Milli Piyango yılbaşı çekilişine sayılı günler kaldı. Milli Piyango yılbaşı çekilişi için biletler kapış kapış satılıyor. Sahtekârların kurbanı olmamak için Milli Piyango bileti alırken nelere dikkat edilmeli? Konusundaki Ereğli’nin tanınmış piyango satıcılarından Nihat Güzel’in uyarılarına kulak verin.

Deneyimli Piyango satıcısı Nihat Güzel öncelikle, bilet satın alınırken, Milli Piyango biletini satan kişi ya da bayinin, biletin özelliklerinin, okunur ve yırtılmamış olmasının büyük önem taşıdığını ifade ediyor. Milli Piyango biletinin, Milli Piyango İdaresi bayilik ruhsatını (gezici bayilerde yaka kartı) taşıyan ve istenildiğinde ibraz eden kişilerden satın alınması gerektiğini söyleyen Güzel, Milli Piyango biletinin arkasında ise bayi satış mührü bulunmasına ve biletin pürüzsüz ya da kâğıdının örselenmemiş olmasına dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Sahte Milli Piyango Bileti Nasıl Anlaşılır?

Biletin sol alt bölümde bulunan güvenlik numarası iki parmak arasında gezdirildiğinde rakamların kabarık olduğu hissedilmesi gerektiğini belirten Güzel şunları söyledi: “ Bilet ışığa tutulduğunda bilet kâğıdının dokusu içinde beyaz renkli MP amblemli filigranı bulunmalı. Bilette ayrıca ışıkta mavi ve açık yeşil renkli parlayan ve kesik çizgiler şeklinde dağılımı olan elyaflar bulunması gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.