Zirai don uyarısı!

Zirai don uyarısı!

Hava sıcaklığı 10 ila 13 derece azalması bekleniyor.

Meteoroloji Müdürlüğünden alına hava tahmin raporuna göre bölgemizde havanın Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yağmurlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yer yer kuvvetli olmak üzere kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
HAVA SICAKLIĞI: 10 ila 13 derece azalması bekleniyor.
RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden, gece saatlerinden itibaren kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (40-70 km/saat), yüksek kesimlerde ise kuvvetli fırtına ve tam fırtına (80-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:Rüzgarın güneyli yönlerden, gece saatlerinden itibaren kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (40-70 km/saat), yüksek kesimlerde ise kuvvetli fırtına ve tam fırtına (80-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:Yağmur ve sağanak şeklinde devam eden yağışların, 29.03.2023 Çarşamba günü kuvvetli karla karışık yağmur ve kar (10-20 cm.) yağışı şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
ZİRAİ DON UYARISI:29.03.2023 Çarşamba gününden itibaren Bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) kuvvetli zirai don bekleniyor. Tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımız başta olmak üzere zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunmalı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından il ve ilçeler için hazırlanan sıcaklık tahminleri dikkatle takip edilmelidir.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.