Zorlu gündemi değerlendirdi

Zorlu gündemi değerlendirdi

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu, Konya yatırımları ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Karapınar’da 1,8 milyar dolarlık rezerv

Maden Teknik Arama Müdürlüğü’nün 4 yıl süren çalışmaları sonucunda Karapınar’da 1,8 milyar dolarlık rezerv keşfedildiğini ifade eden Zorlu, “Bu sahadaki linyit, Atatürk Barajı’nın iki katı gücünde enerji sağlayacak olup, bu rezerv ülkemize 30 yıl yetecek düzeydedir. Zira bölgedeki bu rezerv, hem ekonomimize hem istihdama hem de enerji üretimine büyük katkı sağlayacak olup 7-8 milyar dolarlık bir yatırım olacaktır” dedi

2013 yılı içerisinde proje bitiyor

Çevre Yolu Projesi’nin hiçbir zaman gündemlerinden düşmediğini belirten Zorlu, “96 kilometre olarak planlanan proje için geçtiğimiz günlerde yine Ulaştırma Bakanımızla yineden bir araya geldik. Buna göre 2013 yılı içerisinde projenin bitirilmesi hedefleniyor. Proje bitimi ile birlikte Konya, bütün şehir akslarına bir bütün halinde bağlanmış olacak.”

Yeni siyasetçiler yetiştiriyoruz

AK Parti Genel Merkezimiz AR - GE Başkanlığı tarafından yürütülen Siyaset Akademisi Eğitimlerine değinen Zorlu, “Akademinin bu yıl ki ana teması “Lider Ülke Türkiye; Yerel Yönetimler Programı” olarak belirlenmişti. Çünkü ülkemiz, yeni Büyükşehir Yasası ile yeni bir döneme giriyor. Bu süreç öncesinde gerek teşkilat mensuplarımızın gerek belediyelerimizin gerekse de vatandaşımızın yeni yasa hakkında bilgili ve donanımlı olmaları gerekiyordu. Bu konuda bakanlarımız, belediye başkanlarımız ve akademisyenlerimiz kursiyerlerimizi bilgilendirdi ve bu yıl ki akademi başarıyla tamamlandı”

Kabine değişikliği ve CHP’li vekilin açıklamaları

Kabine değişikliğinde nöbeti devreden,  nöbeti devralan kadar kıymetli olduğunu dile getiren Zorlu, “ birikimli ve bu ülke için kalbi atan isimler dolayısıyla bir bakan gider, bir bakan gelir. Değişen bir şey yok. Hatırlayın, 1999’da 3 - 5 günlüğüne bakan seçilirdi. Cumhuriyet döneminde bakanların iktidarda kalma süresine bakarsak, bu kadar iktidarda kalan, bakanlık yapan çok az” İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in konuşmalarına değinen Zorlu, “özellikle şunun bilinmesi gerekiyor, hiçbirimiz birbirimizden üstün ya da alçak değiliz. Çünkü hiçbirimizin dünyaya nerede ve kim olarak dünyaya geleceğimize karar vermiyoruz. Dolayısıyla kimsenin kibre, gurura ya da üstünlük şovu sergileme hakkı yoktur olamaz”

Avukatların davalara başörtülü şekilde girmesinin bireysel hak ve özgürlükleri savunan bir tutum olduğunu ve çok olumlu yönde etkilediğini aktaran Zorlu, inşallah yakın gelecekte bu uygulamaların tek tek kalkacağını söyledi. Zorlu, ana dilde savunma hakkı tanıyan kanun tasarısının mecliste kabul edildiği ve bu tasarı ile herkesin kendini ana dilde savunma imkânı kazandığı ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.