"Başbakan istese de Öcalan'ı asamaz"

"Başbakan istese de Öcalan'ı asamaz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın idamla ilgili sözlerine CHP Grupbaşkanvekili Muharrem İnce'den yanıt geldi. İnce'ye göre, Başbakan Erdoğan istese de Öcalan'ı asamaz çünkü...

Habertürk TV'de Zafer Arapkirli'nin sorularını yanıtlayan Muharrem İnce, "Başbakan istese de Apo'yu asamaz" dedi. Gerekçelerini Avrupa Birliği'ne uyum kapsamında imzalanan sözleşmeler ve uluslararası protokollere imza atmakla açıklayan İnce, "Ceza hukuku geriye dönük işlemez" diye de ekledi.

'MENDERES'İN İDAMINA DA KARŞIYIM'

Suçun karşılığı cezadır. İdam ise bir ceza değildir, yok etmek, ortadan kaldırmak ve öc almaktır. Ben bir sosyaldemokrat olarak idama karşıyım. Adnan Menderes'in idamına da karşıyım, Deniz Gezmiş'in idamına da karşıyım. İdamı Öcalan üzerinden tartışmak bir büyük yanlıştır. Bunu AK Partililerle gerçekten tartışmak isterim.

"İSTESEN DE ÖCALAN'I ASAMAZSIN!"

Başbakan idamı istese de yapamaz. Başbakan meydanlarda idamları anlatıp ağlıyordu, şimdi idamı konuşuyor. Bunun için Anayasa değişikliği gerekir. Avrupa Birliği defterini kapatmak gerekir. Anayasa'nın 93. maddesini değiştirmesi lazım. Ceza hukuku geriye dönük işlemez. Sen istesen de Abdullah Öcalan'ı asamazsın. Hukuk Fakültesi'nde 1 ay ders gören öğrenci bile bunu bilir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.