Bir kişiyi kaybedersek seçimi kaybederiz

Bir kişiyi kaybedersek seçimi kaybederiz

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ''Zaman birlik olma zamanı. Bir kişiyi kaybedersek seçimi kaybederiz. " dedi, 'çivi, nal, at, yiğit' sözünü gündeme getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ''Zaman birlik olma zamanı. Bir kişiyi kaybedersek seçimi kaybederiz. Çünkü bir çivi bir nalı kurtarır, bir nal bir atı kurtarır, bir at bir yiğidi kurtarır, bir yiğit bir memleketi kurtarır'' dedi.

İnce, partisinin Uşak İl Teşkilatı'nca bir düğün salonunda düzenlenen etkinlikte, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, TBMM'deki görüşmelerde, ''2012 bütçesinin terörle mücadele, öğretmen ataması, memura zam, tarıma verilen destek, belediyelere kaynak aktarılması gibi nedenlerle açık verdiğini'' söylediğini öne sürerek, ancak bunların asli görev olduğunu söyledi.

İnce, Şimşek'in, ''Suriye ve Libya'daki muhaliflere ne kadar para verildiğini'' açıklaması gerektiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

''Maliye Bakanı, Başbakanının kaç uçağı olduğunu söylesin. Başbakan bin 500 korumayla geziyor, bu koruma sayısını söyleyin Sayın Maliye Bakanı. Bu topraklarda ne alırsanız alın KDV ödersiniz, ancak pırlanta, yakut, zümrüt alırsanız KDV ödemezsiniz. Sayın Bakan, bunları açıklamalı. Ya da bu topraklarda biber gazı harcaması ne kadar açıklasın. Maliye Bakanı'na soruyorum bu ülkenin yıllık biber gazı harcaması ne kadar?  Maliye Bakanı 'vergi affı çıkardık' diyor. Çıkardılar ama kime çıkardılar. İngiltereli viski şirketlerinin 500 milyon dolarlık vergi borcunu affetmek için vergi affı çıkardılar.''

CHP'nin iktidara gelmesi için herkesin birlik olması gerektiğini, bir oyun bile önem taşıdığını belirten İnce, Sinop'ta 2004 seçimlerinde seçimleri 1 oyla kaybettiklerini anımsatarak, şunları kaydetti:

''Zaman birlik olma zamanı. Bir kişiyi kaybedersek seçimi kaybederiz. Çünkü bir çivi bir nalı kurtarır, bir nal bir atı kurtarır, bir at bir yiğidi kurtarır, bir yiğit bir memleketi kurtarır. Mecliste darbe komisyonu diye bir komisyon var. Bu darbe komisyonunun amacı darbelerle hesaplaşmak değil, bu komisyonun amacı AKP'nin sivil darbelerini aklamak. Başbakanı komisyona davet edeceklermiş. Ben de gidip o komisyonda soru soracağım. Bakalım ne cevap verecek?''

İnce, daha sonra CHP Uşak İl Teşkilatı'nca kurulan halkevinin açılışını yaptı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.