Kurtulmuştan Arap Birliği'ne sert tepki

Kurtulmuştan Arap Birliği'ne sert tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş , İsrail'in Filistin’e yönelik saldırıları karşısında sessiz kalan Arap ülkeleri için 'işe yaramaz' değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş , İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları karşısında sessiz kalan İslam ve Arap Birliği teşkilatlarını kağıttan kaplana benzetirken, Arap ülkeleri için de 'işe yaramaz' değerlendirmesinde bulundu. BM'nin yeniden yapılanması gerektiğini kaydeden Kurtulmuş, ''İslam ülkeleri, İsrail karşısına diplomatik bir set koyamıyor. AB, ABD ve diğer ülkelerden bir ses çıkmıyor.'' dedi.

Kurtulmuş, partisinin Eskişehir teşkilatının Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıları sert bir dille eleştirdi. Filistin'de yine bombalamaların patladığını, Gazze'deki katliamı bütün dünyanın seyirci olarak izlediğini belirten Kurtulmuş, “İsrail, canı sıkıldığında Gazze'deki insanları öldürüyor. Katliamları bütün dünya kılı kıpırdamadan, seyirci olarak izliyor. Hiçbir şey yapmıyor, söylemiyor.” diye konuştu.

İsrail'in, 2008'de de bunu yaptığını hatırlatan Kurtulmuş, bunu yaparken de siyasi, iktisadi ve askeri gücünü kullandığını kaydetti. Kurtulmuş, şöyle dedi: ”Ama en önemlisi, diplomatik gücünü kullanıyor. Diplomatik gücünü kullandığı zaman maalesef önünde duracak diplomatik bir güç yok. İslam İşbirliği dediğiniz, kağıttan bir kaplan gibi, bir işe yaramıyor. Arap Birliği bir işe yaramıyor. İslam ülkeleri, İsrail'e karşı güçlü bir set koyamıyor. Avrupa Birliği, ABD ve diğer ülkelerden ses çıkmıyor. Tam tersine bazı batılı ülkeler (iyi yaptınız, oh olsun) manasındaki açıklamalarda bulunuyor.”

Türkiye'nin niçin büyük ve güçlü bir ülke olmasının gerekliliğinin burada yattığının altını çizen Kurtulmuş, “Çok açık söylüyorum, Türkiye, bu bölgenin daha güçlü bir bölgesi haline geldikçe, Türkiye, bir büyük dünya devi haline geldikçe, bilin ki bu bölgedeki herkes adımını ona göre atar. Eğer Türkiye bu büyük gücünü daha da geliştirirse İsrail uçakları havalanırken 50 bin kere düşünürler ve bir daha Gazze'nin üstüne bu bombaları atamaz hale gelirler.” şeklinde konuştu.

"BM YENİDEN YAPILANMALI"

Kurtulmuş, bu konu da Türkiye'nin bütün insanlığı düşünerek bir adım atması için gayret sarfettiğini vurguladı. ''BM'nin yeniden yapılanması gerekiyor.” ifadesini kullanan Kurtulmuş, “Bugünkü dünya sistemi galiplerin, gücü olanın, dünyayı yönettiği bir sistemdir. Bu sistem devam edemez. Önümüzdeki 10 yıl içinde inşallah adalete dayalı yeni bir dünya sistemi kurulacaktır. Bu sistemi değiştirecek söz, Türkiye'den başka hiçbir ülkeden çıkamaz.'' diye ifade etti.
 

 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.