Başbakan'a komplo yapmayız!

Başbakan'a komplo yapmayız!

BDP heyeti, Öcalan'ın mektubunu Kandil'e ulaştırmak için iki gündür Süleymaniye'de bulunuyor.

BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak ile Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Altan Tan ve Sırrı Süreyya Önder'den oluşan heyet dün İslami Birlik Partisi'ni ziyaret etti. Akşam'da yer alan habere göre BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın gündeminde de İmralı tutanaklarının sızdırılması vardı. Öcalan'ın mektubunu Kandil'e ulaştırmak için Süleymaniye'de bulunan Demirtaş, tutanakları kendilerinin sızdırdığı ddialarını yalanlayarak "Barış için gerekirse baldıran zehri içeceğini söyleyen Başbakan Erdoğan'a karşı komplo içinde olmayız" dedi. Tutanakların basına verilmesini "ahlaksızlık" olarak niteleyen BDP lideri, şunları söyledi: Yayınlanan notlarla, partideki arkadaşların hazırladığı notlar arasında büyük bir benzerlik var. Tıpa tıp aynısı değil, büyük oranda benziyor.

GAZETECİLİK

ŞUNDAN herkes emin olmalı; Herhangi bir partilimiz tarafından hiçbir şekilde sızdırma olmamıştır. Son derece eminiz ama biz de araştırıyoruz. Tabii ki bunu yayınlayan gazeteci, gazetecilik yapmış. Orada art niyet aramıyoruz, fakat bir şekilde bizim irademiz dışında nasıl elde edildiği ne amaçla elde edildiğini ne amaçla kullanıldığını biz de araştırıyoruz.

SAYIN Başbakan şundan emin olmalı; Hiçbir arkadaşımız, süreci tıkayacak, süreci durduracak, zora sokacak bir tutum içerisinde asla olmaz. Tabii ki AK Parti hükümeti ve sayın Başbakan'a yönelik eleştirilerimiz olur bu çözüm sürecindeki yaklaşımına dair, önerilerimiz olur. Ama sayın Başbakan'ın içinin rahat olması lazım. Biz bu süreçte çözüm zeminini güçlendirmeye çalışıyoruz. Zora sokacak veya tartışmanın önünü kesecek bir tutum içerisinde asla olmayacağız. Komploculara, süreci tıkamaya yönelik niyeti olanlara karşı da sert tutumumuz olur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.