Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Personeline Yangın Eğitimi

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Personeline Yangın Eğitimi

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi tarafından acil durum ekiplerinde görevli personele yangın eğitimi verildi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi tarafından acil durum ekiplerinde görevli personele yangın eğitimi verildi.  

Verilen eğitim ve çalışmalara İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve acil durum ekiplerinde görevli personel katıldı.

img_0027.jpg

Toplantıda konuşan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, yaşanabilecek her türlü olumsuzluğa karşı tedbirli ve bilinçli olmanın zararları en aza indirebileceğini söyledi. Gürsoy, özellikle yangın gibi durumlarda yapılan doğru müdahalenin hayat kurtaracağına da değindi.

img_0105.jpg

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binasında yaşanabilecek yangın tehlikelerine karşı İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı Aygül Ayhan tarafından Konya Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görev yapan personellere yangın eğitim verildi. Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından, eğitime katılan personele yangın anında ve sonrasında yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı.

img_0094.jpg

Yangın anında yapılması gerekenler ve yangına müdahale konusunda personel bilgilendirilip, büyük ve küçük çaplı yangın durumunda nasıl hareket edileceği teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı. Mazot dökülerek yakılan kontrollü ateş, ilk olarak yangın ekiplerince daha sonra da diğer personeller tarafından söndürüldü. Bu tatbikat sonucunda personelin, aldığı kapsamlı eğitim ile karşılaşabileceği olası yangılara müdahalede bulunup, can ve mal kaybını engellemesi hedefleniyor.

img_0126.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.