DÜNYAYI İSRAİL’İN KATLİAMLARINA KARŞI DURMAYA ÇAĞIRDI

DÜNYAYI İSRAİL’İN KATLİAMLARINA KARŞI DURMAYA ÇAĞIRDI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İsrail’in Gazze’de çocuk, yaşlı, hasta demeden masum sivilleri öldürmesiyle ilgili tüm dünyayı bu katliama tepki göstermeye çağırdı.

İsrail’in Gazze'de günlerdir işlediği suçlara en acı halkayı eklemekten çekinmeyerek El-Ahli Hastanesini bombalanmasından derin üzüntü duyduğunu ifade eden Başkan Altay, “500 hastanın hayatını kaybettiği ve pek çoğunun da kayıp olduğu söyleniyor. İnsanlık adına acı, utanılacak, vicdanları yaralayan ve harap eden bir durum” değerlendirmesinde bulundu.

Vahşette sınır tanımayan, masumları acımasızca öldüren, şehirleri yakıp yıkan, her türlü yaşam hakkını zalimce gasp eden, orantısız güç kullanarak savaş suçları işleyen İsrail’in mutlaka durdurulması gerektiğinin altını çizen Başkan Altay, “Bir insan olarak, bir belediye başkanı olarak dünyadaki bütün belediye başkanlarını, bütün şehir halklarını, bütün insanları hastalardan, kadınlardan, çocuklardan ve sivil masumlardan yana tavır almaya, seslerini yükseltmeye ve barışın tesisi için her türlü imkanı kullanarak seferber olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.