Doğukan Yiğit

Doğukan Yiğit

Türk ürünleriyle binlerce kez gurur duyuyorum

Değerli Ereğlililer
Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.
Ülkemizde yaşanan asrın felaketinin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ölen vatandaşlarımıza rahmet kalanlara acil şifalar diliyorum.

Yine Tüm Türkiye’mizin tek yürek olması bizleri duygulandırdı. Başta memleketim Konya Ereğli'den olmak üzere tüm ülkemin dört bir yanından gelen arama kurtarma ekiplerine, hakeza diğer ülkelerden gelen arama kurtarma ekiplerine, vatandaşlarımıza ve diğer ülkelerin vatandaşlarına şükranlarımı bildiriyorum. Her ne kadar kültürümüz farklı olsada kalbimizin ve gönlümüzün bir olduğunu biliyorum. Bu yara seksen iki milliyonun yarası ve hep birlikte saracağız tez zamanda inşallah.

Bugün kalemime alacağım konu başlığı Dubai seyahatim olacak.

İlk olaraktan Dubai’de çok muhteşem derecede düzenli bir yerleşim hayatı var. Binaları ve şehir planlamaları çok hoşuma gitti. Ülke olaraktan çok pahalı bir ülke. En önemlisi orada huzur ve güvenli şekilde yaşıyabiliyorsunuz bu sayede turizimide dünyada en yüksek sıralamalar arasında. Aynı zamanda insanlarıda ülkemin insanı gibi son derecede sıcak kanlı.

Bana nereden geliyorsun diye sorduklarında TÜRKİYE'DEN geliyorum diye cevap verince büyük bir saygı ve sevgiyle baktılar. Ve bizler inşallah ülkenizin yaralarını saracağız ifadeleride ayrı bir duygulandırıcı ifadeleri oldu.
Sadece depremden ötürü saygı ve sevgiyle bakmadılar Türkiye’mizin büyümesi ve güçlenmesinden ötürüde baktılar bu çok heyecanlı ve gurur verici bir gelişme oldu benim için.

İkinci olarak Dubai’de gıda fuarına katıldım ve gözlemlediğim sadece Arap ülkeleri değil bütün dünyadaki ülkeler artık ithalatlarını Türkiye’den tedarik ediyorlar buradan bir kez daha Türk sanayimizin Türk gücümüzün gururunu yaşıyorum.

Diğer bir gördüğüm konu dünya artık gıdada sade ürün üretip satmıyorlar ürüne ürün katıp onu başka bir boyuta çevirip satıyorlar, ihracatçılarımıza tavsiyem ürünlerinizi geliştirip ihrac edebilirsiniz. Ülkemizden en çok ithal ettikleri ürünler arasında bakliyat, meyve suyu ve şekerleme geliyor ve yavaş yavaşta  diğer gıda sektörlerin içinde bulunan ürünlerinde  ithal edecekler. Çünkü üretim konularında baya bir sıkıntı yaşıyorlar,onlarda bulunmayan hammaddeler ve ürünler bizim ülkemizde mevcut sonuç olarkta rotalarını Türkiye’ye çevirdiler.
Toparlamam gerekirse bırakın ortadoğuyu artık bütün dünya Türkiye ifadelerinde gözlerini ve kulaklarını dikiyorlar.
Tekrardan Türk sanayicimizle,Türk çalışanlarımızla,Türk ürünleriyle binlerce kez gurur duyuyorum ve herkese başta Türk halkımıza sevgilerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Bütün Türkiye’deki odalarımıza, kurum ve kuruluşlarımıza nacizane tavsiyem Dubai’e yılda bir kez iş insanlarımızı oraya götürmeleri böylelikle ihracatımız daha çok artacaktır. Tekrardan depremde ölen vatandaşlarıma allahtan rahmet diliyorum. Kalanlarada acil şifalar diliyorum.

HEP BİRLİKTE TEK YÜREĞİZ.

Saygı ve sevgilerimle...

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.